Simona Luiza Seteanu

Consilierea psihologică:

  • se adresează persoanelor sănătoase care se găsesc într-un moment de impas referitor la anumite situații dificile din viața lor socială, profesională sau de familie;
  • se adresează și celui care încearcă să găsească acea schimbare care să îl ajute să se simtă bine în propria piele;
  • poate ajuta la identificarea, clarificarea și alegerea soluțiilor potrivite pentru problemele ce apar inevitabil, la un anumit moment, în viața oricărei persoane.

Câteva dintre motivele pentru care oamenii solicită în general ajutorul unui psiholog sunt:

“Mă cert prea mult cu partenerul/partenera mea.”
“Sunt timid/ă și aș vrea să învăț să interacționez cu mai mare ușurință.”
“Vreau să găsesc o carieră care să-mi placă și să mi se potrivească.”
“Îmi iubesc copiii foarte mult, dar de multe ori îmi pierd ușor calmul și răbdarea cu ei.”
“Mi-aș dori să scap de gândurile negative și să fiu activ/ă și optimist/ă.”
“De cele mai multe ori mă simt singur/ă și nimeni nu mă înțelege.”“Reacționez adesea exagerat (sau nu prea reacționez atunci când simt că am dreptate).”

“Nu știu/nu pot să spun NU.”

Toți am trecut prin cel puțin un astfel de moment în viață. De obicei vorbim cu un prieten sau căutăm ajutor în rândul familiei, în speranța că ne vor da cel mai bun sfat.

Spre deosebire de aceștia, consilierul este un psiholog specializat care, cunoscând mecanismele psihice, poate oferi o perspectivă obiectivă, ajutând astfel clientul să-și înțeleagă și să-și gestioneze emoțiile, cognițiile, comportamentul, în mod voluntar și activ. În plus, abilitățile unui coach te pot ajuta să identifici care este adevărata cauză a problemei tale, să îți stabilești un obiectiv și să îți găsești propriile resurse în atingerea acestuia.

Într-un cadru confidențial și prietenos, eu te ascult și îți ofer perspective inedite, raportate în totalitate la propriile tale valori și credințe.

Astfel, îți pot fi de ajutor în găsirea unor metode și mijloace care să îți ofere forța și abilitatea de a te descurca cu succes în gestionarea situațiilor dificile.

Dar cine sunt eu?

Sunt un om care, ca mulți alții, și-a dat seama la un moment dat că drumul pe care mergea ducea într-o direcție care nu îi aducea nicio bucurie. A fost complicat de ales (…. am să revin cu această poveste), dar m-am hotărât să-i învăț și pe alții că oricând, la orice vârstă, o poți lua de la capăt, că un sfârșit este întotdeauna un nou început, mereu surprinzător și, dacă faci alegerea TA, vei descoperi și sensul vieții tale….Pare pretențios, dar este cât se poate de real….Iar eu sunt dovada vie că se poate….că niciodată nu e prea târziu!

Așadar, vă spun aici doar ce sunt acum, dar, dacă ne vom întâlni, vei beneficia de întreaga mea experiență profesională și personală:

Simona Luiza Seteanu

Psiholog clinician

Consilier pentru adulți

Consilier pentru dezvoltare personală

Formator

FORMĂRI ȘI CURSURI

Doctorand – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București

Psihoterapie integrativă – Asociația de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă (ACCPI)

Psihoterapie integrativă a traumei – Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT)

Terapie subliminală – workshop susținut de Edwin Yager, curs certificat de Institutul de Terapie subliminală, California

Coach – cursuri Coaching Essence – International Coach Federation

Consilier pentru dezvoltare personală – acreditare Ministerul Muncii

Formator – acreditare Ministerul Muncii

Masterat – Psihotraumatologie și Asistare psihologică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București

Licențiat – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Profil Psihologie, Universitatea București

Licențiat – Facultatea de Construcții – Universitatea București

ACREDITĂRI

  • ACCPI (validată de EAIP – Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă) din 2013;
  • ISTT
  • Colegiul Psihologilor din România

PUBLICAȚII

MESAJUL MEU:

Dacă simți nevoia să vorbești cu cineva despre tine și/sau despre problemele tale, poți trimite un email pe adresa VreauSfat@gmail.com.

Te asigur că vei găsi înțelegere și confidențialitate deplină alături de un om deschis, care nu judecă, ci care iși dorește din toată inima (și va face orice e posibil ca) să te ajute….

Life coaching, acum și online