Servicii

Acestea sunt serviciile pe care le oferim în cadrul cabinetului nostru:

  • Psihoterapie individuală (proces de autocunoaştere în profunzime şi de schimbare adaptativă şi de obţinere a autonomiei clientului). Psihoterapia se foloseşte cu succes în tulburări precum: depresia, anxietatea şi atacurile de panică, fobia socială, adicţii (alcool, jocuri de noroc, droguri – fiind nevoie şi de ajutorul psihiatrului pentru prescrierea de medicamente)
  • Psihoterapie de cuplu
  • Psihoterapie de familie
  • Dezvoltare personală
  • Consiliere psihologică (identificarea împreună cu clientul a problemelor pe care le are de fapt şi trasarea unui plan de acţiune împreună cu clientul);
  • Coaching (antrenarea clientului pentru atingerea unui anumit obiectiv ales de client sau a unor rezultate optime)

 

Cine poate apela la serviciile noastre?

Cei care au cea mai mare nevoie de ajutor în (re)dobândirea unui echilibru în viaţa lor, nu au cunoscut sau au cunoscut în prea mică măsură starea de bine, astfel încât să se simtă motivaţi să o redobândească. E greu să îţi doreşti ceva abstract, despre care poţi doar să îţi imaginezi că există şi că ar fi util să îl deţii. Le simt efectiv durerea, când îşi pun întrebările: De ce doar mie mi se întâmplă asta? Cum este să fie bine? De ce nu mai este viaţa cum era înainte de …? Sunt normal/a? Mai este cineva în situaţia mea? Sunt oare singurul/a care … ? Îi întâlnesc în grupuri de suport, îi văd în jurul meu. Toţi au trăit traume, pe care nu reuşesc să le depăşească singuri. Au avut parte de o educaţie nefericită sau nu au avut parte deloc de o educaţie. Au avut parte de evenimente traumatice mai mult decât alţii. S-au descurcat cum au putut, într-o lume în care nu este deloc uşor să te descurci, dacă nu ai un minim, o bază, de la care să porneşti: afecţiunea părintească şi grija autentică pentru bunăstarea ta. Părinţii la rândul lor nu au primit-o, nu au ştiut să o dea mai departe. Abia acum se mişcă un pic societatea, se conştientizează importanţa şi greutatea prezenţei şi influenţei parentale în dezvoltarea emoţională, socială şi intelectuală a copiilor. Dar, până la generalizarea acestei atitudini, până când şi ultimul copilaş din ultimul sătuc izolat din România va fi tratat cu blândeţe şi dragoste, va mai trece ceva timp.

Soluţii: o atitudine pozitivă faţă de noi înşine, o auto-iertare şi o mai puţină-judecare a propriei persoane şi a celorlalţi. Dacă aveţi ocazia, nu ezitaţi în a începe o psihoterapie şi aveţi în vedere la alegerea unui bun psihoterpeut că nu neapărat tehnica face diferenţa între terapeuţi, ci gradul lor de dezvoltare personală (al rezolvării propriilor probleme) şi nivelul de empatie de care acesta sau aceasta dă dovadă în cadrul procesului dvs. terapeutic. Dacă vă simţiţi bine în prezenţa terapeutului, înţeles şi respectat, atunci acesta vi se potriveşte, aţi făcut alegerea bună. Rămâne doar să vă lansaţi în procesul de auto-cunoaştere (dintr-o altă perspectivă decât cea din care o făceaţi până acum) şi de vindecare (chiar dacă aţi trăit ani de zile cu o problemă spinoasă, pe care nu aţi avut curajul să o povestiţi nimănui sau, pur şi simplu, nimeni nu v-a înţeles până acum).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *