Vreau sfat despre: cum să 🍒mănânc🍒 folosindu-mi intuiția

Studiile au arătat că mâncatul intuitiv are mai multe efecte pe termen lung decât dieta pe care o ținem pe o perioadă limitată. În plus, oferă mai multă satisfacție nu doar în legătură cu mâncarea, ci și pentru că ne dovedește că putem redobândi controlul asupra propriului corp.

Mâncatul intuitiv este modul în care ne hrănim doar atunci când

✳️ simțim nevoia,

✳️ cu ce alimente ne plac și sunt potrivite pentru noi în acel moment,

✳️ cât ne este suficient.

Este modul în care începem să ne recunoaștem și înțelegem corpul și nevoile acestuia, în care devenim experți în semnalele pe care acesta ni le trimite și când anume are nevoie de hrană sau de altceva.


Principalele principii ale acestui concept:

✅ Foamea nu este inamicul nostru! Să fim atenți la primele semne în care simțim senzația de foame (fără a o confunda cu altceva) și să ne hrănim.

✅ Să facem pace cu mâncarea! Cei mai mulți dintre noi știm care sunt principiile unei alimentații sănătoase. În momentul în care începem să ne dorim să fim mai bine (și pe) planul alimentației, vom intui ce e potrivit pentru noi.

✅ Să știm când corpul spune NU! Să ne re-învățăm cu senzațiile propriului corp, să verificăm după fiecare 5 înghițituri dacă este suficient pentru noi și să ne oprim când simțim este de suficient.

✅ Să facem o activitate plăcută din mâncare. Să stăm la masă și să ne bucurăm de hrană ca de o experiență gustoasă!

✅ Să ne cunoaștem mai bine astfel încât să nu confundăm tristețea sau supărarea sau furia sau singurătatea sau setea cu foamea. Dacă știm să identificăm corect emoțiile și senzațiile, putem găsi căile potrivite pentru gestionarea lor. Nu se rezolvă orice cu mâncare!

✅ Să ne respectăm corpul! În loc să ne criticăm pentru modul în care arătăm, să fim atenți la cât de important și valoros este pentru noi, să îi vedem și frumusețea!

✅ Să găsim moduri în care să ne mișcăm care să ne facă plăcere! Dans, mers, sport, sală, exerciții…, orice ne face să ne simțim plini de energie!

✅ Să nu uităm: mâncarea e bine să fie gustoasă și să ne dea o senzație de bine!

Dacă vă doriți să schimbați modul de a vă raporta la mâncare, dacă ați trecut deja prin multe diete care nu au funcționat deloc sau au funcționat doar pe termen limitat, dacă mâncați în situații sau cantități nepotrivite, sunt aici pentru a vă ajuta să regăsiți calea către binele Dvs interior și exterior!