­čî▓Singur─âtatea afectiv─â­čî▓

Mul╚Ťi dintre noi am experimentat pentru prima dat─â acest sentiment ├«nc─â din copil─ârie. Posibil s─â nu ├«n╚Ťelegem de ce! ╚śtim c─â am avut p─ârin╚Ťi care ne-au asigurat toate cele necesare traiului, ne-au protejat de pericole sau chiar s-au “sacrificat” pentru noi. Unii chiar am avut condi╚Ťii excep╚Ťionale de trai.

Ceea ce a lipsit ├«ns─â au fost conexiunea emo╚Ťional─â str├óns─â, iubirea constant─â ╚Öi acceptarea necondi╚Ťionat─â.

Singur─âtatea emo╚Ťional─â este ca o ran─â sufleteasc─â deschis─â: uneori o ├«ngrijim, o cur─â╚Ť─âm sau ├«i mai punem c├óte un plasture atunci c├ónd ├«nt├ólnim persoane potrivite. Adesea ├«ns─â, vom alege acela╚Öi tip de parteneri indisponibili din punct de vedere emo╚Ťional. Sentimentul de ├«nsingurare ╚Öi de gol interior se va perpetua chiar dac─â ajungem adul╚Ťi responsabili, ne c─âs─âtorim, avem copii. De multe ori nu ne ├«n╚Ťelegem propriile nevoi emo╚Ťionale ╚Öi nu avem cum s─â oferim suport afectiv copiiilor no╚Ötri. ╚śi ajungem astfel s─â perpetu─âm acela╚Öi tipar de gre╚Öeli; nu doar s─â sim╚Ťim constant c─â ne lipse╚Öte ceva ci ╚Öi s─â ne cre╚Ötem copiii f─âr─â a le putea oferi apropierea sufleteasc─â de care au at├óta nevoie.

Dac─â v─â este familiar─â situa╚Ťia prezentat─â, dac─â sim╚Ťi╚Ťi acest gol interior sau realiza╚Ťi c─â nu v─â pute╚Ťi conecta la nivel emo╚Ťional cu cei apropia╚Ťi, nu ezita╚Ťi s─â cere╚Ťi ajutor: nu e niciodat─â prea t├órziu pentru a te reg─âsi ╚Öi a-╚Ťi oferi o via╚Ť─â mai bun─â!

Cu încredere în resursele fiecăruia,

Simona